Nieuws

Nieuws voorjaar 2016

Workshops in het atelier in Valkenburg!!

Sinds maart ‘15 geniet ik van het nieuwe atelier in Valkenburg, Rijnweide 16.
Hier worden de viltworkshops gegeven maar je kunt er ook je eigen creatie komen vilten op afspraak.

Schapenkrullen
In het atelier zijn prachtige wensleydale, gotland en leicester longwool krullen te koop. Je bent van harte welkom om hiervoor langs te komen.


Nieuwsbrief Viltmagie, voorjaar 2014


 

1000 wenspopjes voor Japan

Intussen ben ik in Japan geweest om samen met Yumiko de ruim 1000 wenspopjes uit te delen en met de kinderen zonnetjes te vilten. Een onvergetelijke reis!! Ruim 1000 wenspopjes waren gemaakt door Nederlandse en Japanse volwassenen en kinderen, in en buiten Leiden,  om kinderen in het getroffen gebied in Fukushima, Japan blij te maken.

Kijk op www.orange-heart.nl voor ons reisverhaal en volg ons op  https://www.facebook.com/1000WenspopjesVoorJapan. Op youtube is onder viltvoorjapan  de viltinstruktiefilm te zien die special voor Japan gemaakt is.


Ben je in de buurt van het gezinscentrum in de Merenwijk, kijk dan even naar binnen en bewonder de vilten wand (prikbord) die samen met de bezoekers gemaakt is!


Atelier

Sinds juni ‘13 behuis ik een atelier in katwijk-binnen, Commandeurslaan 29.

Een klaslokaal in een oud schoolgebouw: Groot, licht, water, veel tafels.

Ik deel het atelier met Margot van Leeuwen en in de andere lokalen werken ook andere kunstenaars. Er worden viltworkshops gegeven maar je kunt er onder deskundige begeleiding ook je eigen creatie komen vilten op de open atelierdagen.


BplusC

Vanaf  dinsdagavond 1 oktober geef ik ook viltlessen bij BplusC

6 dinsdagavonden om de 14 dagen. Zie www.BplusC.nl onder beeldende kunst.

 


1000 wenspopjes voor Japan

Een jaar geleden ben ik betrokken geraakt bij dit project. 100 wenspopjes zijn gemaakt door volwassenen en kinderen, in en buiten Leiden, door Nederlanders en Japanners, om kinderen in het getroffen gebied in Japan blij te maken. Van de viltwol in het hoofdje vilten de Japanse kinderen zonnetjes. Kijk op www.orange-heart.nl

En volg ons op facebook https://www.facebook.com/1000WenspopjesVoorJapan

 

Viltmateriaal is nu ook verkrijgbaar bij de Earth Collection, Langebrug 43 in Leiden

Open van woensdag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur, zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur.

www.earthcollectionleiden.nl

 

 

Yumiko       1000 wenspopjes voor Japan

Het project geeft gratis workshop om wenspoppetje(s) te maken voor kinderen in Fukushima. Het project wil graag 1000 poppetjes tot maart 2013 hebben. Tijdens herdenking in maart 2013 in het Sieboldhuis worden alle wenspopjes tentoongesteld en daarna (voorjaar 2013) naar Fukushima gebracht. Japan museum Sieboldhuis, Rapenburg 17, Leiden

In elk hoofdje van het wenspopje zitten een propje oranjeviltvlies als vulling en een instructiebriefje. Aan de hand van het instructiebriefje kunnen kinderen in Fukushima een zonnetje van oranjevilt maken: een leuke activiteit voor kinderen zowel in de klas als thuis.

Meer informatie: Yumiko Kunimori / Petra van den Berg:
1000wenspopjesvoorjapan@gmail.com

Kijk op www.orange-heart.nl voor waar de workshops plaatsvinden.